Cine suntem

Which treats of the character and pursuits of the famous gentleman Don Quixote of La Mancha

In a village of La Mancha, the name of which I have no desire to call to mind, there lived not long since one of those gentlemen that keep a lance in the lance-rack, an old buckler, a lean hack, and a greyhound for coursing. An olla of rather more beef than mutton, a salad on most nights, scraps on Saturdays, lentils on Fridays, and a pigeon or so extra on Sundays, made away with three-quarters of his income.

The rest of it went in a doublet of fine cloth and velvet breeches and shoes to match for holidays, while on week-days he made a brave figure in his best homespun. He had in his house a housekeeper past forty, a niece under twenty, and a lad for the field and market-place, who used to saddle the hack as well as handle the bill-hook. The age of this gentleman of ours was bordering on fifty; he was of a hardy habit, spare, gaunt-featured, a very early riser and a great sportsman.

 

Platforma culturală Frilensăr este de mai bine de 7 ani unul din cei mai importanți producători teatrali independenți din România, cu un repertoriu de peste 10 spectacole de teatru bazate pe dramaturgie proprie și instrumente teatrale contemporane și cu peste 20 de participari la cele mai importante festivaluri de profil din țară. Încă de la început, Frilensăr și-a canalizat energiile în zona artei comunitare, folosindu-se de teme actuale ale societății încercând în permanență să susțină și să valorifice grupuri țintă aflate în medii defavorizate. Prin proiectele sale, Frilensăr contribuie la susținerea și promovarea culturii ca principal motor al dezvoltării societății contemporane prin elaborarea de produse artistice în spațiul independent bazate pe cercetare culturală și socială, pedagogie artistică și inovarea mijloacelor teatrale și muzicale, sprijinind astfel atât tinerii creatori prin oferirea unui mediu destinat performanței și producției artistice, cât și categoriile sociale defavorizate din punct de vedere cultural precum persoanele afectate de excludere socială, persoanele cu dizabilități sau persoanele aflate în zone cu acces cultural limitat, în ceea ce privește adresabilitatea proiectelor desfășurate, fără a scăpa însă din vedere temele universale și publicul larg, în ideea comuniunii sociale și culturale, dată de multiculturalitate și diversitate.