Despre Caravană

Pe scurt, Caravana Green-Frilensăr pe contour își propune să înconjoare România cu teatru în perioada 21 iulie – 15 august 2017. Am pornit de la Trilogia emoțiilor parțial (ne)închipuite – Tristory, și de la statisticile îngrijorătoare privind domeniul cultural din care reiese că publicul tânăr, și nu numai, merge din ce în ce mai rar la teatru. Apoi am constatat că discrepanța dintre creator și spectator se accentuează și că de cele mai multe ori creatorul este de vină. Așa că ne-am propus să abordăm problema direct și să acționăm acolo unde teatrul și implicit cultura pătrund foarte greu – în comunitățile mici de pe granițele României.

Practic, în 25 de zile vom avea peste 10 reprezentații din trilogia Tristory în peste 10 localități de graniță, propunându-ne să răspundem la o serie de întrebări anticipate: este teatrul relevant în contextul actual social? ce-și dorește spectatorul? cine ar trebuie să faciliteze în mod expres accesul la cultură în comunitățile mici? care sunt abordările fericite care ar duce la corectarea actualei situații? etc. Înafară de cele peste 10 reprezentații ale spectacolelor Mălăieș în Călcăieș, Mioritza și Once upon, vom realiza un documentar de tip jurnal de expediție, care va prezenta întreaga experiență trăită și acumulată pe parcursul caravanei. În plus, vom comunica în permanență prin blogurile proiectului ce-i vor avea autori pe membrii echipei ce va face deplasarea, care e situația de la firul ierbii.

 

Program Green-Frilensăr pe contour:

21 iulie – Malu, Căminul cultural – Once upon

26 iulie – Nădlac, Casa de cultură – Mălăieș în Călcăieș

28 iulie – Toboliu, Cămin cultural – Mioritza

2 august – Halmeu, Cămin cultural – Mioritza

5 august – Săpânță – Mălăieș în Călcăieș

7 august – Rădăuți – Mălăieș în Călcăieș

8 august – Păltiniș, Căminul cultural – Mălăieș în Călcăieș

9 august – Drînceni, Căminul cultural – Mălăieș în Călcăieș

10 august – Alexandria, Ideo Ideis – Mălăieș în Călcăieș

12 august – Jurilovca – Mioritza

14 august – Limanu – Once upon

 

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Organizatori: Teatrul LUNI de la Green Hours, Frilensăr

Sponsor principal: Kaufland România

Sponsor secundar: Julius Meinl

Parteneri instituționali: Poliția de Frontieră, Primăria comunei Malu, Primăria Nădlac, Primăria comunei Toboliu, Primăria comunei Halmeu, Primăria comunei Săpânța, Primăria Rădăuți, Primăria comunei Păltiniș, Primăria comunei Drînceni, Primăria comunei Jurilovca, Primăria Limanu, Centrul Cultural Ceh

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Haute Culture, Scena 9, Știri de Vest, Graiul Maramureșului, Ziarul de Tulcea, Crai Nou, Satu Mare Online, Buletin de Carei, Gazeta de Botoșani

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.