#teatrulLUNI20

November 30, 2017 12:08 am Scris de

 

Teatrul
Lunii
de la
Green Hours

Trebuie să recunoaștem cu toții că este un nume bun pentru un spațiu în care se întâmplă teatru.

Eu am auzit despre Green Hours pe când eram în facultate la Iași. Stiam atunci că tinerii artiști care au ceva de spus acolo merg.

Îmi amintesc că la una din edițiile Contemporanis-ului, un festival de teatru organizat de colegi de-ai mei din UAGE, a participat și Teatrul Luni de la Green Hours. Fiind și eu implicată în organizarea acestui eveniment, a trebuit să il sun pe domnul Voicu Rădescu pentru a stabili detalii cu privire la spectacolul de la Green care urma să se joace la noi. De atunci am memorat numărul lui Voicu în agenda telefonului, cu gândul că dacă voi dori vreodata să joc în București, la Green mă voi opri.

Viața, soarta sau destinul face că după ce m-am mutat în București primul loc în care am jucat a fost chiar Greenul și tare bine a fost. De fapt este în continuare.

Nu vreau să mă plâng, dar trăim vremuri destul de dificile, noi tinerii artiști. Sistemul defectuos din care facem parte nu ne permite să facem atât de multe pe cât ne dorim. Suntem mulți iar locurile care își deschid ușile sunt puține. Și atunci când ți se deschide o ușă pe la vreun teatru mai mare există riscul de a trebui să te cenzurezi, să faci ceva care să placă cuiva și nu neapărat ție.

De asta mă bucur enorm că acum 20 de ani cineva a zis ”trebuie să facem ceva, trebuie să schimbăm cumva”, inființând astfel acest mic teatru care îți dă curaj, îți dă voie să fii tu, îți lasă loc de mai mult, îți confirmă că teatru se poate face sărac (nu cu duhul).

Noi Frilensării am creat și creăm frumos acolo, a devenit căsuța noastră pentru o lungă perioadă de timp.

As vrea acum să mulțumesc.
mulțumesc Green
mulțumesc Voicu
mulțumesc Rozana
să creștem mari și să facem acest mic mare teatru un și mai mare teatru!
La mulți ani!