#teatrulLUNI20 – Tiberiu Enache

November 23, 2017 9:10 pm Scris de

 

Recunosc, spre rușinea mea, că nu am auzit de Teatrul Luni de la Green Hours până să mă mut în București. De fapt, nu știam mare lucru despre București. Venisem de cca. 3 ori prin capitală până atunci, dar niciodată nu am avut timp să îl iau la pași mărunți, într-o plimbare și să văd locurile faine pe care le are de oferit. Îmi amintesc că atunci când am făcut cunoștiință cu Voicu și cu Rozana vorbeam mereu cu “dumneavoastră” pentru că simțeam că nu sunt atât de familiarizat cu ei (și nici ei cu mine) ca să îi tutuiesc. Țin minte și acum că după 2 luni de jucat la Green, Voicu încă insista cu “nu mă mai lua cu dumneavoastră!” și eu încercam să mă conformez.

Eu mă consider o persoană norocoasă, atât pe plan profesional, cât și personal. Am niște părinți faini și ancorați în prezent, care mă susțin și mă ajută să fac ceva cu viața mea. Am niște colegi, deveniți prieteni, deveniți familie care m-au ajutat să mă adaptez rapid metropolei bucureștene. Și am niște oameni care ne-au devenit părinți adoptivi și care au ales să riște cu noi și să ne ofere totul pe tavă pentru a realiza proiecte teatrale…și anume Voicu și Roz de la Green. Cred că entuziasmul lui Voicu pentru teatru e unul dintre cele mai faine caracteristici ale lui. E mereu săritor și dornic să ne ajute și să căutăm soluții. E fain că ne ajută să ne și manageriem și știe niște “life-hacks” pe care noi nu aveam de unde să le știm.

Am sub curea 5 spectacole la Green…în curând 6…poate chiar 7…și e bine. E bine de tot. Mie îmi place și e fain pentru că te simți ca acasă. Îmi place că avem libertate. Libertatea să facem ce vrem, ce ne taie capul și să ne folosim de spațiul de la UnderGreen cum vrem noi și să îl decorăm cu ce vrem noi. L-am împodobit cu instalații luminoase, cu un nor de vatelină, cu un alt nor făcut din vată…cu bumbac…și perne?, cu stuf…cu tot ce vrei și ce nu vrei. Dar e fain…Green-ul experimentează cu noi și noi experimentăm cu ei. Până acuma, ne-a ieșit…să vedem și de acuma încolo ce-o să fie.

Pup. Pa.