noiembrie

November 9, 2017 8:44 am Scris de

 

După întoarcerea din caravană, parcă nimic nu mai era la fel. Nici apartamentul în care stau, nici locul în care repet, nici repetițiile, dar cred că nici eu. E drept că de fiecare dată când ducem la bun sfârșit ceva ce ne pune în dificultate sau ne sperie puțin, ne relaxăm, ne lăsăm pe tânjeală pentru o perioadă. Eu am făcut asta. Și nu spun că e bine sau nu, doar o spun. 

Când am reluat repetițiile și spectacolele, mi-a fost un pic greu, poate un pic mai mult. Rămăsesem undeva prin Borșa sau pe vreo plajă murdară, dar cu luxul de a dormi în același loc tot timpul. Nu mi-a luat atât de mult să mă adun, doar un spectacol jucat execrabil și un feedback pe măsură. Știu că există oameni care trebuie împinși de la spate câteodată, nu am crezut că și eu. Adevărul doare precum înjurătura de mamă.

M-am bucurat când, după o lună în care am jucat aproape numai pentru copii, am avut public matur. Îmi era dor. Îmi era dor de repetițiile în care nu făceam altceva decât să ne minunăm unul de celălalt, să ne bucurăm de ideile lucrate și de glumele bune. Asta înseamnă să îți placă ce faci : să te întorci în București dintr-o vacanță în care ai colindat toată țara pe granițele ei și în care ai jucat peste zece spectacole și să fii entuziasmat că iar repeți cu aceiași oameni cu care ai fost plecat.

Dar parcă nu mă simt complet refăcută după acest turneu. Nu știu ce mă face să spun sau să simt asta, faptul că am trăit mereu cu teama că oricând pot să pățesc ceva având o problemă de sănătate anterioară, faptul că oamenii ne-au primit cu atâta căldură aproape peste tot și eu le-am oferit atât de puțin sau doar impresia că turneul ăsta a fost ca un examen la care nu am picat, dar am fost foarte aproape. Oricum ar fi, a trecut și dorința cu care am plecat nu mi s-a îndeplinit. Îmi doream să găsesc un cățel pe drum, am fost dezamăgită de lipsa cățeilor destinați mie. Aș putea să fiu mult mai dramatică și să spun că sunt dezamăgită de ce îmi este destinat mie în general, dar n-am s-o zic. În viață e bine uneori să te abții. Hehehe…

Tags: ,