Înaintea erei noastre. Jurnalul unui tovarăș căzut la beție lângă un târnăcop la primărie!

August 20, 2017 9:51 am Scris de

Ora 5:00: Cine sunt eu în fața mea? Ștefăniță Popa! …adică primarul, adică tovarășul profesor, care ocazional o “iubește” pe mama lui Zamfira Elvis, tanti Rodica. Ah Rodica!!

Ora 5:30. Ce s-a întâmplat noaptea trecută? M-am uitat la stele, la ploaia de stele cu Rodica, până dimineață. Și cum cădeau stelele una câte una, cade o scrisoare în mâna mea. O citesc, mă minunez, las steaua să se întoarcă la ea acasă, eu fug spre școală. Datoria mea e să am grijă de mințile însetate din satul pe care îl conduc.

Ora 6:00. Îl văd pe Târnăcop Vasile senior în șanț. Nu pot lăsa un om la greu. Nu! Târnăcop pare că are nevoie de ajutorul meu să iasă din șanț. Întind mâna să iau sticla de spirt și beau și eu. Recunosc tovarășilor, care citiți acum acest jurnal, că am băut. Da. Am băut să ajut un om la greu. Am reușit la final să ne ridicăm amândoi. Ce pot să fac eu dacă bătrânul Târnăcop a căzut în celălalt șanț. Eu am o misiune. Eu trebuie să îmi continui drumul spre școală. Sigur trece tanti Geta de la lumânări și îl ajută ea.

Ora 8:00. Intru în sala de clasă. Tovarășii mei dragi, credeți-mă, eu nu pot scrie ce a urmat. Eu sunt sigur. Garantat 100% cu Ștefăniță Popa că nu mint partidul. Dar insist să veniți să vedeți voi cu ochii voștri proprii și personali ce s-a întâmplat. Acum.. Ștefăniță terminat. Aștept ajutoare.

Ora 11:00. Cică tovarășul dictator e plecat, cu tot cu nevastă. Așa a vrut el.

Ora 5:00 (după Ceaușescu)
Smaranda dacă citești jurnalul ăsta, să știi că s-a bășit carasul.