Cu fofârlica de dimineață!

August 13, 2017 7:27 pm Scris de

E duminică. E soare. E ora 10:07 și am băut o bere. Nu mă interesează chestii de merit sau recompensă, în viată tre să te mai recompensezi și singur. Tre să te simți bine, dom’le, tre să te simți bine tu cu tine.

Am jucat penultimul spectacol, ultima Mioritză din caravană aseară, la Jurilovca, în aer liber și a fost…aerisită treaba. În capul meu, de ceva vreme, e o adunătură de gânduri și de idei pe care, cu plăcere deosebită, le-am depus în meșteșugul actoricesc de aseară. Glumesc. Nu gândesc în perioada asta, e prea cald. Și nu am meșteșugul la mine, l-am uitat acasă. Sau l-am pierdut pe drum.

Sunt obosită, irascibilă și transpirată cel mai adesea. Nu-s o companie din cele mai plăcute, daaaaaar asta nu mă împiedică să-mi duc mai departe “împuternicirile”, nu, nici poveste.

În drumul nostru am cunoscut oameni frumoși, oameni simpli, dar cu duh, spirituali. Într-o singură localitate am cunoscut primarul, la Râșești, județul Vaslui, aproape de locul meu de baștină. La spectacol acolo au venit părinții mei și frate-miu cu familia lui mega faină. Am avut emoții, nu zic nu, dar parcă sunt într-o letargie, parcă-s pe pilot automat, parcă nu mai simt cum simțeam. Mi-e frică să nu mai simt. Vreau, trebuie!

Îmi era dor de ai mei și-ai lor cu toți ai noștri. Nu am stat prea mult împreună, oboseala asta…plus că domnul primar a ținut să ne omenească așa cum nu s-a oferit nimeni neînrudit cu noi până acum.

Urmează să jucăm ultimul spectacol.
Urmează să se încheie călătoria noastră.
Urmează să fac 30 de ani.
Urmează…tot ce trebuie să urmeze.
Sunt bine, piciorul e bine, hainele încă îmi vin și încă nu-mi pierd mințile.
Mă simt bine!