tutorial: cum să îți confecționezi o sită de țânțari?

August 1, 2017 9:59 pm Scris de

 

Azi mi-am luat prag. Azi am realizat că e 1 august și că mai sunt 14 zile de caravană și hop-țop trece și vara și vine toamna. Dacă vine toamna înseamnă că trece vara, nu? Și dacă trece vara, trece canicula, nu? Și dacă trece canicula, trec țântarii, nu? Și dacă trec țânțarii, vine frigu’, nu? Și dacă vine frigu’, o să vreau să vina vara, nu? Eh, cam da.

Satu Mare. Prima cazare în oraș din caravană. Așteptările erau mari. Imense. Dar…nu. Doar…nu. “Decât”…nu – cum ar zice un bucureștean get-beget. Ne-am cazat la Hotel. 2 stele, margarete, zi-le cum vrei. Etajul 3. 123 de trepte urcate după festinul de la Moara lui Slavici, unde am nimerit din Noroc…și unde am mâncat. Nu nu…nu am “mâncat”. Am mâncat bine. Ori am nimerit la ora la care se făcea curățenia în bucătărie și aduceau ceaunul la masă ca să îi scutești de o risipă, ori nimerisem de fapt la cantina nevoiașilor…cert e că s-a mâncat bine.

Eu sunt campion…ce zic eu, “campion”…arhi-campion la mâncat pizza și am reușit să îmi uimesc colegii prin faptul că nu am reușit să dobor o pizza de 32cm. E posibil ca acest fenomen straniu să se datoreze și datorită celor 4l de suc care erau incluși în meniu, dar totuși? Să mă facă pe mine o bucată de aluat? Eh, da. Inevitabilul s-a produs.

Dar cireașa de pe tort a fost reprezentată de cazarea din Satu Mare. O cameră pe care, eu și Dumițic, am fost nevoiți să o împărțim cu încă 200 de conviețuitori. Din păcate, am fost nevoiți să distrugem habitatul natural pe care și l-au creat aceste viețuitoare, deoarece am avut strălucita idee de a ne confecționa o plasă de insecte la geam. Procesul este foarte simplu și poate fi realizat de oricare 2 persoane în maxim 20 de minute, folosind doar o bandă de hârtie, o perdea și un prieten. E chiar atât de simplu.

Recunosc, ne-au luat palpitațiile în momentul în care am deschis geamul – în timp ce confecționam sita și au intrat acele 150+ viețuitoare care au poposit direct pe așternuturi – dar, totul e bine când totul se termină cu bine. Ne-am folosit de prosoapele din dotare ca să înlăturăm viețățile din bârlogul nostru și am încercat să dormim liniștiți…dar, nu ne-a ieșit.

 

Sperăm la mai bine…

Sunt optimist.

P.S. Sita a rămas intactă și după decazare, deoarece ne-am gândit că următorii musafiri vor putea beneficia de ea.